Het kan behoorlijk lastig zijn om werk en privé met elkaar te combineren. Het is onder andere sterk afhankelijk van het werk dat je doet. Als je een eigen bedrijf hebt kan het vervelend zijn als je te veel aan het werk bent. Je wilt meer tijd overhouden voor je gezin maar de zaken moeten ook doorgaan. Veel mensen zullen dit probleem herkennen. Om hierbij te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. 

Horeca

Als je eigenaar bent van een restaurant kan dit lastig te combineren zijn met je gezin. Aan een eigen restaurant heb je de hele dag door werk en daarom zie je je gezin soms weinig. Het is ook lastig om het werk aan iemand anders over te laten, dit omdat het jouw restaurant is. Als ondernemer in de horeca krijg je bij sommige bedrijven korting op apparatuur. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een horeca koelkast van Gastrodeals.nl aan te schaffen voor in huis. Dit is in sommige gevallen voordelig omdat ‘normale’ koelkasten ook hartstikke prijzig kunnen zijn. Het is wel slim om van te voren na te denken over het stroomverbruik. Een koelkast voor de horeca is ontworpen voor intensief gebruik. Dat is ook de reden dat een koelkast voor de horeca normaal gesproken meer stroom gebruikt dan een normale koelkast. 

Lijstje maken

Als je het moeilijk vindt om werk en privé te combineren kan het enorm helpen om een lijstje te maken en daarop je prioriteiten op te schrijven. Zo word je er nog een keer extra aan herinnert dat bijvoorbeeld je kinderen op nummer één staan. Dit kan helpen om vaker ‘nee’ te zeggen wanneer je een nieuwe opdracht binnenkrijgt. Het is helemaal niet erg om af en toe een opdracht te weigeren. Het is wel belangrijk dat je er voor zorgt dat je nog genoeg verdient. Als je minder opdrachten aanneemt, heb je ook meer keuze in welke opdracht je wel gaat doen en welke niet. Je kunt de keuze maken om alleen het werk te doen voor degene die de hoogste prijs biedt, of je kiest voor de opdrachten die jou het meest aanspreken. Het is maar net wat je belangrijker vindt, plezier in je werk of het geld wat je met dat werk verdient. 

Werk in een werkruimte

Als je altijd in een aparte kamer werkt, is het makkelijker om een grens te trekken tussen werk en privé. Je kunt dan met jezelf afspreken dat je alleen aan het werk bent wanneer je in die kamer bent. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer je bereikbaar bent voor eventuele klanten. Het is voor je kinderen ook fijn om hun ouder alleen te zien wanneer diegene niet aan het werk is. Door een aparte werkruimte in te richten, krijg je dus op de lange termijn een betere band met je kinderen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je werk zo plant dat je bijvoorbeeld wel mee kunt eten met de rest van het gezin.

Leave a Reply