Is jouw huidige vloer helemaal kapot of versleten of ben je gewoon toe aan een nieuwe vloer? Dan is het vaak niet erg makkelijk om een nieuwe vloer uit te kiezen. Het aanbod van verschillende vloeren is enorm. Ga je voor een houten vloer, heb je liever beton of wil je juist wat zachts onder je voeten? Wil jij nou weten welke vloeren er allemaal zijn? Lees dan vooral dit artikel!

Een houten vloer

Geen een houten vloer is hetzelfde en dit maakt de houten vloer zo speciaal! Elke plank in je huis heeft zijn eigen vorm en details, wat de vloer uniek maakt.

Vloerbedekking

Wil je een warme en vooral zachte vloer? Dan is vloerbedekking iets voor jou. Vloerbedekking geeft een bepaalde warme sfeer in huis. Het nadeel van vloerbedekking is wel dat het vaak gestofzuigd moet worden. Wil je wel een vloerbedekking in je huis, maar geen zin om elke paar dagen stof te zuigen? Probeer vloerbedekking op je kamer! Het heerlijke gevoel van een zachte en warme vloer onder je in de ochtend is wat iedereen wil.

Visgraat vloer

Bij een visgraat vloer wordt een houten vloer op een bepaalde legmethoden neergelegd. Het unieke aan een visgraat vloer dat je hierbij nooit dezelfde ziet. De uitstraling wordt bepaald door de houtsoort, de afwerking en de grootte van de planken. Het is iets wat je niet vaak in huizen ziet, maar wel mooi is en zeker het kijken waard!

Betonvloer

Steeds vaker zien we ook betonvloeren in huizen. De betonvloer is een strakke vloer die perfect past bij de moderne stijl die we vaak in Nederland zien. Het is een relatief goedkope vloer als je het vergelijkt met de meeste houtenvloeren. Het nadeel van de vloer is dat het in de winter enorm koud kan zijn en je dus niet zo snel op je blote voeten of sokken in de kamer wil lopen.

PVC vloer

PVC vloeren zijn kunststof vloeren die er enorm lang mee gaan, weinig onderhoud nodig hebben en ook nog is geluiddempend zijn. Je hebt ze in allerlei soorten, van ‘nep’ houten vloer tot ‘nep’ zandsteenvloer. Doordat ze zo goed ontwikkeld zijn kan je ze eigenlijk niet meer nep noemen, ze lijken namelijk sprekend op de originele vloeren, maar kosten veel minder qua onderhoud. Door het groeiende assortiment is bijna elke uitstraling tegenwoordig mogelijk.

In de zoektocht naar de juiste vloer zul je verschillende aanbieders tegenkomen. Twijfel niet om deze te benaderen en advies te vragen ze kunnen jou helpen om de perfecte vloer te kiezen voor jouw woning.

Leave a Reply