Wie vloerverwarming gewend is zal nooit anders willen. De warmte komt namelijk gelijkmatig in een woning en koude voeten zijn absoluut verleden tijd. Ook de radiatoren aan de wand zijn met vloerverwarming vaak verleden tijd. Het scheelt dus ook ruimte in een woning omdat je geen buizen meer zal zien. Laten we de voordelen van vloerverwarming eens op rij zetten zodat je weet waar je met vloerverwarming voor kiest. Zo kun je bij www.123vloerverwarming.nl alles dat je nodig hebt kiezen als je vloerverwarming wilt aanleggen! Goed om te weten!

Hoewel het aanleggen van vloerverwarming voor de nodige ongemakken zal zorgen is het zeker de moeite waard om te overwegen. Omdat enerzijds de warmte gelijkmatiger in een ruimte komt. En aan de andere kant minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen. Het heeft dus grote voordelen! 

Vloerverwarming is daarbij vervangend voor de bekende radiatoren die er zijn. Je hebt deze dus niet meer nodig voor het verwarmen. Dat scheelt veel ruimte in een woning! 

Een vloerverwarming is efficiënter

Het aanleggen of de keuze voor vloerverwarming is bewust! Want waar een radiator warmte rond de kamer verspreid vanaf een centraal punt verwarmd vloerverwarming vanuit de vloer de kamer. Je hebt dus gelijkmatige verspreiding van warmte. Wat als groot voordeel heeft dat het veel aangenamer aanvoelt wanneer de verwarming aan staat.

Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten vloerverwarming. Je hebt bijvoorbeeld een keuze uit elektrische vloerverwarming, warmtepomp vloerverwarming tot vloerverwarming dat gewoon via de reguliere CV ketel wordt aangedreven. 

Vloerverwarming neemt minder ruimte in

Een ander voordeel heeft alles te maken met de ruimte. Waar een radiator je beperkt in de inrichting doet vloerverwarming dit niet. Want van de buizen of verwarming in een woning is niets te zien. Het is in de vloer gestort en zeker niet onbelangrijk, de warmte is sneller in huis. Omdat het direct door de vloer naar boven komt.

Wanneer je kiest voor vloerverwarming is het overigens wel goed om de vloer goed te gaan isoleren. Zodat warmte niet via de kruipruimte verloren kan gaan of kou uit de vloer alsnog omhoog zal komen. Overtuigd? Ga naar 123vloerverwarming.nl voor meer informatie.

Betere luchtvochtigheid in huis

Met een radiator heb je vaak een luchtvochtigheid die niet in verhouding is. Dit is na het kiezen voor vloerverwarming verleden tijd. Omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en de vloerverwarming minder warm is dan een radiator. Die vocht uit de lucht zal onttrekken.

Wanneer er onvoldoende vocht in de lucht is kun je uiteindelijk last krijgen van hoesten en andere irritaties tegemoet zien. Niet voor niets worden er aan een radiator vaak vochtbakjes gehangen. Die voor vocht in een ruimte moeten zorgen.

Leave a Reply