Een onderhoudsmonteur is verantwoordelijk voor het onderhouden van machines in de breedste zin van het woord. Dit kunnen machines van alle soorten omvang zijn. Waarbij de onderhoudsmonteur oog heeft voor de werking, veiligheid en duurzaamheid. Zodat er altijd vanuit kan worden gegaan dat iets volledig veilig functioneert. De kennis die een onderhoudsmonteur van machines en de werking heeft is doorgaan van grote en soms zelfs onschatbare waarde binnen een bedrijf. 

Tip: Ben jij als onderhoudsmonteur op zoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer direct naar deze vacature monteur in Haarlem.

Waar werkt een onderhoudsmonteur?

Als onderhoudsmonteur heb je geen vaste werkplek. Je bent te vinden waar je nodig bent en veelal tussen de machines. Om ze te onderhouden, maken en op veiligheid te controleren. Je weet alle ins- en outs van de machines en werking. Daardoor heb je de kennis in huis dier voor het bedrijf waardevol is. Waarbij je kijkt naar mogelijkheden om te verduurzamen en luister je naar werknemers die met de machines moeten werken en hierin hun idee of bevindingen hebben.

Welke taken vervult een onderhoudsmonteur?

De voornaamste taak is het onderhouden van machines. Waardoor alles optimaal blijft werken en veilig te gebruiken blijft. Je voert onderhoud uit volgens de instructies van de fabriek, weet hoe je machines weer aan de praat moet krijgen en hebt oog voor als er iets niet in de haak is en de werkomgeving of het productieproces in gevaar komt. Daarnaast zorg je natuurlijk voor de optimale afstellingen van machines en monitor je de machines waar dit mogelijk is. Zodat er een duidelijk beeld ontstaat van hoe het met een machine gesteld is.

Samenwerkingen met de onderhoudsmonteur

Als onderhoudsmonteur werk je met vrijwel iedereen samen. Je bent in staat om aan werknemers te leren hoe ze een machine kunnen gebruiken. Maar je werkt ook samen met operators en werkvoorbereiders. Je komt dus met vrijwel iedere werknemer in contact wat goed is, omdat je mogelijk het eerste aanspreekpunt bent als er problemen zijn.

Leave a Reply