Er zijn verschillende situaties, waarin het gebruik van een VPN interessant kan zijn. VPN staat voor Virtual Private Network. Het vormt een extra laag tussen je browser en de server van een website of applicatie die je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie om films te kunnen bekijken, een website om afleveringen van je favoriete serie terug te kijken, enzovoorts. Op vakantie komt zo’n VPN goed van pas, als je bijvoorbeeld een in het buitenland geblokkeerd Nederlands programma terug wilt zien! Ook in huis kun je een VPN gebruiken. In dit artikel lees je meer over de voordelen hiervan.

Een extra laag in de beveiliging van je netwerk

Doordat er met een VPN een extra laag tussen je computer en de server van een externe partij wordt geplaatst, is je netwerk nog beter beveiligd. Zo’n VPN beschikt vaak over een eigen firewall, die bijvoorbeeld schadelijke malware op website blokkeert. Naast de beveiliging van de firewall op je eigen computer, minimaliseert dit de kans op schade aan je systemen. Wel zo’n fijne gedachte! Daarbij profiteer je van een verbeterde privacy, aangezien het voor andere websites niet mogelijk is om te achterhalen waarvandaan je actief bent op hun website of applicatie. Het internetverkeer wordt immers omgeleid.

Thuis Amerikaanse series bekijken met een VPN

Met de beste VPN services is het mogelijk om je internetverkeer om te laten leiden via een server in Amerika. Op deze manier is het mogelijk om met een VPN de nieuwste Amerikaanse series en films te bekijken, wat in Nederland nog niet mogelijk is. Zo zie je deze series en films altijd eerder dan je vrienden en familie! Wie wil dat nou niet? Je kunt een VPN vaak middels een maandabonnement afnemen, waarbij je de VPN onbeperkt kunt gebruiken. Het verschil zit hierbij in de locatie van de VPN en de snelheid hiervan.

Leave a Reply