Er zijn steeds meer mogelijkheden om je huis nog aangenamer, veiliger en beter te beheren. Het kan door te kiezen voor een slimme woning. Een woning die is voorzien van volop snufjes, technieken en gemakken. Je kunt hierbij denken aan de slimme thermostaat waar al veel reclame voor wordt gemaakt op televisie. Vanaf de smartphone kan de verwarming bediend worden. Er is echter veel meer. De eerste stappen naar een smart home zijn vaak door te kiezen voor slimme verlichting. We bespreken hier graag de voordelen van op Smartbright.nl

Wat is slimme verlichting? 

Voordat we de voordelen bespreken is het goed om te weten wat slimme verlichting precies is. Het is een goede manier om de verlichting in huis mee te bedienen. Het kan vanaf een tablet of smartphone. Naast de verlichting kan het aan andere smart home producten gekoppeld worden. Het is mogelijk om ze zelfs met je stem te bedienen. Het is een ontwikkeling welke veel mogelijkheden en gemakken biedt. Philips Hue, MiLight en Innr zijn de grootste partijen welke actief zijn met de ontwikkeling van slimme lampen en verlichting in huis.  

Waarom kiezen voor slimme lampen? 

Er zijn volop voordelen wanneer je voor slimme verlichting kiest. Laten we ze hieronder uiteenzetten: 

  • De lampen zijn energiezuinig. De slimme lampen zijn vaak wat duurder in de aanschaf dan een normale lamp. Op de lange termijn zijn ze echter zuiniger dan een normale spaarlamp. 
  • Meer sfeer in huis halen kan ook met slimme lampen. Er zijn verschillende effecten waar je voor kunt kiezen. Het zal de sfeer zeker bepalen in de woning. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om de lampen te laten reageren op de kleuren van een televisiescherm. 
  • Slimme schakelklokken maken het mogelijk om rondom een specifieke tijd de lampen aan en uit te laten gaan. Het gebeurt nooit op hetzelfde tijdstip. Het is een ideale manier om inbrekers op het verkeerde been te zetten. 
  • Het is mogelijk om de slimme verlichting te verbinden met de rookmelder. Wanneer de rookmelder afgaat gaan automatisch alle lampen aan. Het zorgt voor meer veiligheid in huis. 
  • Het is eenvoudig om de lampen te bedienen. Het is voor veel mensen om te kiezen voor slimme lampen. Er zijn geen aparte knoppen meer. Een simpele druk op de knop laat centraal alle lampen aan gaan of juist uit.