Voor het verwarmen van de ruimtes binnen je woning heb je verschillende mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld voor een authentieke houtkachel kunnen kiezen! Dit is vaak echter geen structurele oplossing en biedt doorgaans enkel warmte rondom de houtkachel. Het neemt niet weg, dat een houtkachel een fraaie toevoeging aan je interieur kan zijn. Verstandiger is het om voor radiatoren of een vloerverwarming te kiezen. Steeds vaker wordt door woningbezitters voor een vloerverwarming gekozen. In het bijzonder een elektrische vloerverwarming. Dit is niet voor niets! In dit artikel leggen we de verschillende voordelen hiervan aan je voor.

Voordelen van een elektrische vloerverwarming

Een elektrische vloerverwarming biedt verschillende voordelen ten opzichte van klassieke radiatoren aan de wand. Zo is de vloerverwarming niet te zien, doordat dit mooi wegvalt onder de vloer. Veel mensen hebben een hekel aan de lelijke radiatoren voor aan de muur! Daarbij heb je met een elektrische vloerverwarming nooit meer last van koude voeten aan het begin van de dag. Het maakt de vloerverwarming ideaal voor in de slaapkamer van je woning, voor in de badkamer, enzovoorts.

Lager energieverbruik met vloerverwarming

Ook niet onbelangrijk is het verschil in energieverbruik tussen traditionele radiatoren aan de wand en vloerverwarming onder de vloer. Bij vloerverwarming wordt de warmte op een heel geleidelijke manier over een ruimte verspreid. Op deze manier zal ook het midden van de ruimte al snel verwarmd worden. Iets wat bij radiatoren langer duurt! Hierbij stijgt de lucht eerst op, om vervolgens via het plafond naar het midden te worden vervoerd. Er is zodoende meer energie nodig, om de ruimtes in huis te kunnen verwarmen dan bij een elektrische vloerverwarming.

Het feit dat de vloerverwarming op basis van elektra werkt, maakt dat een gasaansluiting niet langer noodzakelijk is. Moderne woningen worden tegenwoordig lang niet altijd meer van een gasaansluiting voorzien.

Leave a Reply