De winter is een gezellige maand, maar ook een periode van veel kou en korte, donkere dagen. De meeste mensen vinden die grauwe dagen niet leuk, terwijl er ook mensen zijn die juist van de winter houden. Er zijn een paar dingen die je kan doen waarmee je de winter iets makkelijker maakt voor jezelf. Een paar van die dingen haal je gemakkelijk in huis. Lees hier welke dat zijn.

Handcrème en bodylotion

Onze huid kan over het algemeen niet zo goed tegen de koude winterlucht. Vooral onze handen voelen droog en ruw aan, misschien zie je zelfs wel losse schilfertjes. Dit is niet prettig, maar het is gemakkelijk op te lossen met een goede handcrème en/of bodylotion. Een kleine handcrème kun je ook gemakkelijk overal mee naar toe nemen, wat erg handig is. Zo weet je zeker dat je niet met die droge handen komt te zitten.

Brandhout

Als je een houtkachel hebt, is de kans groot dat die alleen brandt tijdens de winter. Het kost geen stroom en houdt je lekker warm. Bovendien ziet zo’n brandend vuurtje er ook nog eens gezellig en knus uit. Haal dus genoeg brandhout in huis om de winter door te komen. Er is vaak goedkoop brandhout te koop op bijvoorbeeld Marktplaats of bij tuincentra.

Geurkaarsen

De winter is echt de maand waar het niet raar is om allemaal geurkaarsen aan te hebben. Heerlijke winterse geuren zoals kaneel of gemberkoek zijn te koop. Hoe heerlijk is het om je huis lekker winters te laten ruiken met geurkaarsen? Wees dus niet bang en haal genoeg geurkaarsen in huis om de winter door te komen.

Lippenbalsem

Je kent het gevoel vast wel, door de koude lucht zijn je lippen (net als je huid) droog en gebarsten. In de winter is een goede lippenbalsem dus essentieel. Je hoeft niet meteen de duurste lippenbalsem aan te schaffen, een goedkope lippenbalsem doet zijn werk ook genoeg.

Laagjes

Dat je genoeg warme kleding nodig hebt is logisch. Maar wat dacht je van handschoenen, een muts, een sjaal, een fijn dekentje voor als je op de bank ligt? Misschien is zelfs het dekbed waar je onder slaapt niet warm genoeg om je ook tijdens de winter warm te houden. Als het dan buiten al zo koud is wil je binnen natuurlijk ook warm zijn. Zorg dus voor genoeg lekkere dekentjes en andere laagjes.