Wanneer je al een tijd op jezelf woont dan bestaat de kans dat je een budget vrij krijgt om jezelf volledig te verzekeren. Verzekeren is namelijk iets dat nog wel eens aan de prijs kan zijn en al helemaal als je er niet vaak gebruik van maakt. In dit artikelen worden er enkele verzekeringen onder elkaar gezet die misschien wel interessant voor je kunnen zijn. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een fietsverzekering?

Opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt ook wel woonverzekering genoemd. Met deze verzekering verzeker je alle zaken die aan je huis vastzitten. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm.

Een fietsverzekering

Mocht jij een fiets hebben die redelijk aan de prijs is en fiets je graag? Dan is een fietsverzekering iets voor jou. Je zou er gebruik van kunnen maken als je bijvoorbeeld een actieve mountainbiker bent, of als je elke dag met de fiets naar je werk toe gaat. Een fietsverzekering is niet al te duur en zal je wel te hulp schieten als dit nodig is. Om deze reden kan het afsluiten een slimme zet zijn. Wanneer jij misschien maar 1 keer in de maand fiets zal er minder snel schade voorkomen, in dat geval is een fietsverzekering geen toegevoegde waarde.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer jij een probleem krijgt met de buren of misschien met je werkgever is de kans dat het een duur juridisch conflict wordt groot. Hiervoor kun je een rechtsbijstand verzekering afsluiten. Je bent met een rechtsbijstandverzekering namelijk verzekerd voor de kosten van juridische hulp.

Levensverzekering

Als laatst, maar zeker niet het minst: een levensverzekering. Dit is een verzekering die te maken heeft met je leven. Eigenlijk verzeker je het financiële risico als je komt te overlijden. Aan de andere kant bouw je een geldbedrag op die aan het einde van de looptijd aan je wordt uitgekeerd. Wanneer jij stabiel thuis woont is een verzekering als dit niet te missen.

Leave a Reply