Ga je lekker op vakantie met je partners of met een groepje vrienden? Wat leuk! Maar hoe laat jij jouw huis achter in deze periode? Sluit jij je huis goed af? Wij zetten een aantal handige tips een rijtje zodat u weer lekker thuis kunt komen in een ongeschonden huisje.

Alles goed op slot

Het klinkt als nogal standaard opmerking, maar toch vergeten veel mensen de sluitingen van hun huis goed te controleren wanneer ze weg gaan. Niet alleen de voordeur, maar ook alle ramen op de verschillende verdiepingen moeten goed dicht zitten. Loop dus voordat je vertrekt altijd 1 á 2 rondjes door uw huis voordat je de voordeur achter u dicht trekt.

Stekkers uit het stopcontact

Wanneer je een tijdje weg bent is het voor de portemonnee altijd gunstig om het een en ander af te sluiten van het stroomnet en om stekkers uit de stopcontacten te halen. Maar dit is niet alleen voor de portemonnee een must. Het is namelijk ook brandgevaarlijk wanneer u stekkers onbeheerd achterlaat. Doorbranden van een stopcontact kan immers altijd gebeuren.

Water hoeft niet te stromen

In sommige gevallen, niet altijd, is het handig om het water af te sluiten. Als er niemand in de gehele periode in huis komt en er niks wordt gebruikt dan kunt u maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Meer tips voor jouw vakantie?

Wil jij nou meer lezen over wat je kunt doen om veilig op vakantie te gaan of misschien ben je wel op zoek naar tips voor jouw vakantie? Kijk dan eens op Travelgigant.nl. Zij hebben mega veel informatie over, voor en door vakantiegangers.