Investeren in vastgoed is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden. De woningmarkt zit nog altijd in een stijgende lijn, de rente bij banken is historisch laag en de vraag naar huurwoningen neemt toe! Immers, niet iedereen heeft het salaris om een hoge hypotheek aan te vragen voor de aanschaf van een nieuwe woning. Zij zijn genoodzaakt om eerst in een huurwoning te leven, totdat de woningprijzen dalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het woningaanbod in Alphen aan den Rijn! Het is ook hier steeds lastiger geworden om een betaalbare woning te vinden voor starters.

Verschillende mogelijkheden bij vastgoedinvesteringen

Wanneer je besluit om in vastgoed te investeren, heb je verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een tweede woning in Alphen aan den Rijn. Deze plaats is onder studenten minder populair, maar biedt wel mogelijkheden voor mensen die bijvoorbeeld in Leiden werken. Zij vinden in Leiden geen geschikte woning en zoeken daarom in plaatsen in de buurt van Leiden. Alphen aan den Rijn kan hier een voorbeeld van zijn! Je zou ook naar een assistentiewoning kunnen kijken. Dit is voornamelijk interessant voor senioren. Meer weten over dit type woning? Bekijk de mogelijkheden op de website van een aanbieder hiervan.

Woning kopen en verhuren aan studenten

Reeds werd al beschreven dat Alphen aan den Rijn onder studenten niet heel populair is, door de relatief grote afstand tot studentensteden. Voor studenten is die afstand een groter nadeel dan voor werkenden. Om studenten van woonruimte te kunnen voorzien, kun je de investering in een woning in Leiden of bijvoorbeeld in Den Haag overwegen. De vraag naar betaalbare woonruimte voor studenten is in dergelijke steden ontzettend groot. Dit maakt dat je een woning al snel verhuurd zal krijgen. Een interessante investering, want zo verdien je maandelijks een deel van deze investering terug.