Ga je een tijdje weg, of ben je verhuisd maar vind je het lastig om je huis te verkopen? Het is zonde om dubbele woonkosten uit te geven! In dit blogbericht vind je wat tips over je huis succesvol verhuren, zodat je hier geld mee kan verdienen.

Kijk naar je juridische zaken en zorg voor een duidelijk huurcontract

Er komt veel wetgeving kijken bij het huren/verhuren van een pand. Zo is er de huurbescherming en de huurwet. Als een huurder jouw pand gaat bewonen krijgt deze huurbescherming: je kunt als de huurder aan zijn verplichtingen doet hem niet uit je huis zetten. Zet dus van te voren een duidelijk en waterdicht contract op dat bijvoorbeeld duur van de huur duidelijk vaststelt. Ook de huurprijs dien je goed te berekenen, binnen de sociale sector van woningen gelden regels voor prijzen.

Kijk naar je eigen financiële zaken

Als je een huis gaat verhuren, kan jou financiële situatie veranderen. Daarmee bedoel ik dat je hypotheek kan worden verminderd, of in het ergste geval worden opgeëist. De Hypotheekbank en de VvE dienen geïnformeerd te worden over je verhuring, als je wilt dat je niet ineens met financiële problemen opgezadeld wordt. Dus dat je van te voren alles op juridisch gebied goed hebt geregeld is hiervoor ook van belang. Het verhuren van een huis kan ook zorgen voor het vervallen van je hypotheekrenteaftrek, ook is wat dus goed is om te checken! Tenslotte kan het verhuren van je huis de situatie wat betreft de dekking van je verzekering veranderen. Sommige verzekeringen laten tijdelijk verhuren niet toe, en vergoeden dan dus geen schade.

Zet uw huis gemakkelijk op woningverhuurwebsites

Sites van verhuurmakelaars als Findeo.nl in Alphen a/d Rijn en verhuurmakelaar Utrecht maken het erg makkelijk om uw pand goed vindbaar te laten zijn voor huurders. Wees duidelijk in de informatie die u besluit te geven. Uw huis kan nog zo perfect zijn, als de informatie of de foto’s niet goed duidelijk zijn, zullen zoekers u makkelijk voorbij gaan.

Heel veel succes met verhuren!