Wanneer je een paard op de manege hebt staan, zal je thuis de nodige paardenbenodigdheden moeten kunnen bewaren. Denk bijvoorbeeld aan je helm, je paardenkleding, je zweep, enzovoorts. Nog meer ruimte heb je nodig, wanneer je het paard in de wei bij je woning laat grazen. Nu moet je ook een zadel, een hoofdstel en bijvoorbeeld een paardendeken op kunnen bergen. Bij de aankoop van een nieuwe woning of de verbouwing van een bestaande woning, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Doordat de paardenspullen vaak een behoorlijk sterke geur kunnen hebben, is het verstandig om deze buiten je slaapkamer te houden.

Een grote kast in de schuur van je woning

Veel woningen beschikken over een grote schuur, of een klein schuurtje in de tuin. In beide gevallen kan het slim zijn om in deze schuur een kast te bouwen. Zo heb je buiten je woning een plek om je paardenspullen in op te kunnen bergen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om te vragen, of je een kast op de manege mag plaatsen. Zo kun je het merendeel van de paardenbenodigdheden op de manege achterlaten. Veel maneges zullen hier helaas niet mee instemmen, aangezien andere ruiters in dat geval ook graag een kast willen.

Een wand om je spullen aan op te hangen

Wellicht heb je al eens een speciale wand voor gereedschap gezien. Vaak gaat het hierbij om een stevige houten plaat, waar een groot aantal schroeven en bakjes op gemonteerd zijn. Deze schroeven en bakjes bieden alle ruimte om je gereedschap in op te bergen. Ook voor het opbergen van je paardenspullen kan een dergelijke wand het overwegen waard zijn. Je kunt al je benodigdheden aan de wand ophangen, nadat je een bezoek aan de manege gebracht hebt. De wand kun je de in schuur monteren, in de stal van je paard, enzovoorts.

Leave a Reply