Wil je graag een mooie tuin, maar heb je zelf geen groene vingers? Dan is dat geen enkel probleem. Een hovenier kan je hier namelijk prima mee helpen. Hoveniers hebben erg veel ervaring met tuinieren en weten als geen ander hoe zij je hierin moeten ondersteunen. Wij informeren je graag over de werkzaamheden van een hovenier.

 • Ontwerp samen je droomtuin
  Een hovenier kan je helpen om samen je droomtuin op papier te zetten. Om je ontwerp samen te kunnen maken, is het relevant om allereerst je eigen wensen in beeld te hebben. Voor iedereen betekent een droomtuin namelijk iets anders.
 • Adviseren over je tuinproject
  Een hovenier heeft veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Dit maakt de hovenier tot een perfecte adviseur over je tuin ideeën. Zij weten namelijk als geen ander welke zaken wel handig zijn om op te nemen in je tuin en waar grote nadelen aan zitten. Een hovenier kan je op de hoogte stellen van de risico’s van bepaalde ideeën.
 • Het aanleggen van je tuin
  Een hovenier is handig en weet als geen ander hoe ze efficiënt en zorgvuldig je droomtuin moeten aanleggen. Zij kunnen er ook voor zorgen dat alle benodigde materiaal wordt aangeschaft waardoor je zelf niks meer hoeft te doen.
 • Veel mogelijkheden
  Het is ook mogelijk dat je hovenier je helpt bij het bouwen van andere mooie projecten in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een luxe veranda of een handige tuinhuis. Op deze manier kan je droomtuin helemaal kant en klaar geleverd worden. Het enige wat je nog hoeft te doen is genieten van je prachtige tuin. Is het weer tijd om je tuin te onderhouden? Dan kun je hiervoor de hovenier weer inschakelen.

Dankzij deze informatie ben je op de hoogte van de werkzaamheden van een hovenier. Het inschakelen van een hovenier van je eigen tuin, geeft je de garantie dat jij binnenkort bent voorzien van een prachtige tuin.