Of je nu lang weggaat, of even snel naar de supermarkt moet, je wilt inbrekers geen kans geven om je woning leeg te halen. Er zijn verschillende manieren om je huis te beschermen tegen woninginbraak. Hieronder lees je meer over hoe je dat het beste kan doen.

Deur op slot

Ook al ben je maar heel even weg, doe altijd de ramen dicht en de deur op slot! Maak altijd gebruik van goede sloten. Een goed slot is voorzien van het SKG-logo, dit zijn goedgekeurde sloten en deze zijn dus veiliger dan een gewoon slot. Om te voorkomen dat de deur ingetrapt wordt, is het slim om meerdere sloten op de deur te zetten. Het is natuurlijk niet slim om vervolgens de sleutel buiten te verstoppen, als jij de sleutel makkelijk kunt vinden, dan kan een inbreker dat ook.  Naast goede sloten is het verstandig om een anti-inbraakstrip te installeren bij de deur. Deze strip zorgt ervoor dat de deur niet zomaar opengebroken kan worden met bijvoorbeeld een breekijzer.

De brievenbus

Plaats een kap over de brievenbus. Deze voorkomt dat een inbreker met een dun ijzerdraadje de deur kan openen terwijl hij zelf nog buiten staat. Een brievenbus aan de muur naast het huis is natuurlijk helemaal mooi, de inbreker kan dan niet gebruik maken van de brievenbus tijdens het inbreken.

Verlichting

Ook al ben je niet thuis, je kan wel doen alsof. Laat wanneer je weggaat een lichtje branden of stel op een tijdschakelaar in dat er een lampje aangaat wanneer het donker wordt. Installeer ook lampen buiten. Een goede optie is een lamp met daarin een sensor. Wanneer er iemand langsloopt gaat het licht aan. Inbrekers willen niet gezien worden, dus als jij ze in het licht zet, zullen ze er waarschijnlijk snel weer vandoor gaan.

Metalen hekwerk

Als je inbrekers geen kans wil geven om überhaupt het terrein op te komen, kan je er ook voor kiezen om een hekwerk te laten installeren. Er zijn verschillende soorten hekwerken, maar als je echt zeker wil zijn van je zaak is het verstandig om een metalen hekwerk te gaan. Een metalen hekwerk is stevig en stabiel, een inbreker kan deze dus niet snel kapot krijgen. De metalen hekwerken van Messcher Buitenhekwerk worden op maat gemaakt en kunnen worden afgewerkt op de manier die jij mooi vindt. Het hekwerk is dus niet alleen heel veilig, maar ook nog eens mooi om te zien.