Veel mensen weten niet precies wat ze per maand uitgeven. Dat terwijl bijna iedereen weet wat er aan het eind van de maand wordt gestort. Het kan lastig zijn om inzicht te krijgen in je maandelijkse kosten omdat het per maand verschilt hoeveel je uitgeeft. Hierbij een aantal tips om beter met je geld om te gaan. 

Geld besparen

Als je vindt dat je maandelijks te veel geld uitgeeft, is het tijd om daar wat aan te doen. Je kunt beginnen met het doornemen van je bankafschriften zodat je in kaart brengt waar je 

geld allemaal naartoe gaat. Als je dat gedaan hebt heb je waarschijnlijk al een aantal dingen gezien waar je te veel geld aan uitgeeft. Nu is het zaak om te gaan bedenken hoe je kunt besparen op die dingen. Als je bijvoorbeeld veel geld uitgeeft aan brandstof en kosten van je auto kun je manieren bedenken om die kosten te besparen. Je zou de auto weg kunnen doen, maar dan wordt het lastig om naar je werk te gaan. Je kunt overwegen om een lening af te sluiten zodat je een nieuwe auto kunt kopen. Als je dat gaat doen kun je online jouw autokrediet berekenen. Hier komt vervolgens een bedrag uit en dit is het bedrag dat je zou kunnen lenen. 

Maak een budgetplan

Door een budgetplan te maken kun je er voor zorgen dat je in de toekomst meer geld kunt sparen. Een budgetplan maken kan behoorlijk veel tijd en moeite kosten. Dit komt omdat het allemaal niet zo eenvoudig is om te bedenken hoe je minder geld uit gaat geven. Het kan helpen om iemand mee te laten kijken. Diegene kan bijvoorbeeld tips geven over bepaalde dingen waar je veel geld aan uitgeeft. Het kan ook heel erg helpen om contact te zoeken met de bank. Meestal heb je een contactpersoon bij de bank die met je mee kan kijken om te helpen een goed budgetplan te maken. 

Pak zo min mogelijk de auto

Een auto kost alleen maar geld. Zelfs wanneer hij stilstaat betaal je de verzekering en wegenbelasting door. Wanneer je aan het rijden bent beginnen de echte kosten pas. Brandstof is hartstikke duur en vooral wanneer je lang onderweg bent naar je werk kan dit behoorlijk oplopen. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, kun je proberen zo min mogelijk de auto te gebruiken. Probeer eens om de fiets te pakken. Dat is ook nog eens gezond en goed voor het milieu. 

 

Overleg met je werkgever

Als het je na al deze tips nog niet is gelukt om meer geld over te houden aan het einde van de maand, kun je overwegen met je werkgever te gaan praten. Als je uitlegt dat je echt niet rond kunt komen van het loon dat je verdiend levert dat hopelijk begrip op. Als je geluk hebt, strijkt je baas met zijn hand over het hart en krijg je een loonsverhoging. Echter, in dit geval is het natuurlijk niet de bedoeling dat je luxueuzer gaat leven, maar dezelfde levensstandaard aanhouden.

Leave a Reply