Tijdens de donkere november- en decembermaand is de kans op een inbraak in Alphen aan den Rijn aanzienlijk groter. Inbrekers zien makkelijker of je thuis bent, door de verlichting die al vroeg in de avond ingeschakeld wordt. Wanneer inbrekers opmerken dat de verlichting in je woning al de hele avond uitgeschakeld is, kunnen zij in alle rust hun slag slaan. Gelukkig zijn er verschillende vormen van inbraakpreventie, die je kunnen helpen bij het weren van inbrekers uit je woning. Goede sloten alleen zijn tegenwoordig vaak niet voldoende om een inbraak tegen te gaan. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden die je hebt als je de inbraakbeveiliging van je woning wilt verbeteren.

Verschillende vormen van inbraakbeveiliging

Een degelijke inbraakbeveiliging begint bij het installeren van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren in huis. Deuren kun je het beste beveiligen met cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Het spreekt voor zich dat driepuntsloten net iets meer veiligheid bieden, doordat deze sloten een extra contactpunt met de deurpost hebben. Ramen kun je voorzien van bijzetsloten, die te koop zijn als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke bijzetsloten het meest geschikt zijn. Denk aan het verschil tussen ramen die naar binnen, of juist naar buiten toe geopend moeten worden.Het installeren van inbraakpreventiemiddelen

Het is raadzaam om voor het installeren van de inbraakpreventiemiddelen in huis hulp van een slotenmaker in te schakelen. Inbraakbeveiliging laten installeren betekent namelijk niet alleen dat je verzekerd bent van een goede uitvoering van de installatie, ook kan een slotenmaker je advies geven. Laat bijvoorbeeld een risicoanalyse van je woning maken, waarbij de verschillende beveiligingsrisico’s in kaart worden gebracht. Op basis van deze beveiligingsrisico’s kan vervolgens een beveiligingsplan worden opgesteld om de inbraakpreventie in huis verder te verbeteren.