Je hebt een ander huis op het oog of zelfs al gekocht, gaat samenwonen of misschien heb je wel een compleet andere reden, maar je wil in ieder geval je huis verkopen. Het liefst voor een goede prijs, maar wat kan je zelf doen om je woning in waarde te laten stijgen? In deze blog geef ik je een viertal tips, waarmee je je woning in waarde laat stijgen.

Ga voor duurzaam!

Duurzaamheid is voor veel mensen steeds belangrijker, dus ook wanneer zij een huis kopen. Denk hierbij aan dingen zoals dubbel glas en een goed geïsoleerd huis. Wanneer je een stapje verder wil gaan, zijn zonnepanelen een goede optie. Zonnepanelen wekken duurzame energie op, zijn dus goed voor het milieu, en verlagen daarbij ook nog eens de energiekosten.

De tuin

Een tuin geeft vaak meer waarde aan een woning. Een goed verzorgde tuin doet dat nog net iets meer. Wanneer je de waarde van je huis wil verhogen is het slim om te zorgen dat zowel de voor- als de achtertuin er netjes bijliggen.

Zorg ervoor dat de tuin niet overwoekerd wordt door onkruid, ook dingen zoals voldoende privacy (dus een schutting of grote struik) voegen waarde toe aan je tuin. De tuin moet klaar zijn voor gebruik, maar het is slim om het makkelijk te houden, zodat nieuwe bewoners de tuin makkelijk aan kunnen passen naar hun smaak.  

Een likje verf doet wonderen

Wanneer je toch de tuin netjes hebt gemaakt, is het wel zo mooi als het huis zelf er vanbuiten (en binnen) ook goed uit ziet. Het schilderwerk kan hier een grote bijdrage aan leveren. Een netjes geschilderd huis geeft een goede indruk. Daar komt nog bij dat wanneer het huis recent geschilderd is, de nieuwe bewoners hier de eerste paar jaar weinig werk aan hebben, zeker wanneer het door een professioneel bedrijf is gedaan.

Veel makelaars raden aan om het huis neutraal te houden voor bezichtigingen. Het is dus slim om de knalblauwe muren even wit te laten schilderen van tevoren. Verder geeft een pas geschilderd huis een nette indruk. Het is verstandig om een schildersbedrijf dat zowel buiten- als binnenschilderwerk doet, in dienst te nemen.  

Details in de keuken en badkamer

De keuken en de badkamer zijn twee ruimtes die veel gebruikt worden, wanneer deze ruimtes er niet aantrekkelijk uitzien kan dat een groot minpunt zijn. Natuurlijk hoef je geen hele nieuwe keuken of badkamer te installeren. Kleine details zoals het vervangen van de kastdeurtjes of kraan geven deze ruimtes al een hele nieuwe uitstraling.