Is het tijd voor een nieuw hoofdkussen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Een goede nachtrust heeft namelijk niet alleen veel invloed op je productiviteit, maar ook vooral op je algemene gezondheid. Wij geven je enkele tips om het beste hoofdkussen te vinden!

Ga voor kwaliteit

Wil je een hoofdkussen kopen? Ga dan meteen voor een hoofdkussen van goede kwaliteit. Bespaar dus niet op een hoofdkussen en kies er eentje van een vertrouwd merk, zodat een goede slaap gegarandeerd is. Uiteraard moet je dan nog steeds met een aantal andere dingen rekening houden!

Ventilatie is belangrijk

Wil je het beste hoofdkussen kopen? Kies er dan voor eentje dat voldoende ventileert. Dat is meer dan belangrijk, want tijdens de nacht zweet je heel wat. Als het hoofdkussen ventileert vermijd je dat je je gedurende de nacht oncomfortabel gaat voelen. Handig om te weten: visco-elastische schuim ventileert minder goed.

Kies een hoofdkussen op maat

Het beste hoofdkussen is anders voor iedereen. Het hangt namelijk sterk af van je lichaamsbouw. Houd daarbij vooral rekening met de lengte van je nek, de breedte van je schouders en de verhouding van je nekbreedte tegenover je hoofdbreedte. Het is belangrijk dat alle zones voldoende ondersteund worden.

Denk aan je slaaphouding

Een goed hoofdkussen is er eentje dat eveneens op maat van je slaaphouding gemaakt is. Voor zijslapers is het bijvoorbeeld belangrijk dat het hoofdkussen hoog genoeg is. Je hoofd moet horizontaal liggen in het verlengde van je bekken. Rugslapers kiezen het best voor een zacht hoofdkussen. Je moet voelen dat je hoofd in een natuurlijke positie lichtjes kantelt in het hoofdkussen. Voel je dat je hoofd te fel naar achter kantelt in rugligging? Dan is het hoofdkussen te laag. Als het hoofdkussen te hoog is, duwt het je hoofd naar voor en krijg je een slechte nekwervel positie. De perfecte hoogte is dus van groot belang!

Leave a Reply