Als je gaat verhuizen of zelfs een nieuw huis gaat bouwen, is de keuze voor een vloersoort één van de belangrijkste keuzes. Je kunt kiezen voor een tegelvloer, een laminaatvloer of aan andere vloersoort. Een type vloer dat steeds vaker te zien is in Nederlandse huishoudens is de gietvloer, en dat is niet verrassend. Gietvloeren zijn vandaag de dag in verschillende soorten en maten te verkrijgen, en geeft een hele moderne tint aan de sfeer in je huis. Bovendien heeft een gietvloer een aantal praktische voordelen.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Een goede gietvloer heeft namelijk geen naden en randen en is afgewerkt met een speciale coating. Hiermee kan vuil en stof zich bijna niet hechten aan de vloer en is deze dus makkelijk schoon te houden. Een natte doek en een stofzuiger zijn vaak al voldoende om weer een brandschone vloer te krijgen. Wanneer je ooit eten of drinken morst op de vloer is dat geen probleem, het is eenvoudig schoon te krijgen.

Verschillende kleuren

Voorheen was een gietvloer vaak terug te vinden in bedrijfshallen of fabrieken. Door de verschillende kleuren die tegenwoordig te kiezen zijn bij een gietvloer kun je het precies aanpassen naar de sfeer die jij in je huis wil creëren. Wit, grijs en zwart zijn vaak de basiskleuren, maar dit is ook af te wisselen met een korrel van een bepaalde kleur. Volop keuze dus.

Advies van specialist

In tegenstelling tot een laminaatvloer is een gietvloer leggen iets wat je waarschijnlijk niet zelf kan doen. Een specialist neemt je wensen met je door een bekijkt welke type gietvloer het beste bij jouw wensen past. Een gietvloer wordt in verschillende dagen gelegd. Het zijn lagen die letterlijk over elkaar heen gegoten worden. In de tussentijd moeten deze vloeren eerst uitharden.

Hoe dan ook, een gietvloer in huis is weer helemaal in! Met de juiste specialist kun jij een prachtvloer in je huis krijgen, waar je jarenlang plezier van kunt hebben.