Het is winter en dit betekent dat het officieel laagseizoen is bij de verschillende houthandelaren door ons land. Een mooi moment om eens te kijken naar wat er is gebeurd in de wereld van het tuinhout. Een van de conclusies? Douglas hout is mega populair!

Wat is Douglas voor een houtsoort?

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. Tussen het groen van het gras, de planten en de kleurrijke bloemen heeft Douglas hout een mooie karakteristieke, warme uitstraling. Douglas is een naaldsoort en vanwege haar karakteristieke en warme uitstraling erg populair. Het hout is sterk en duurzaam en daarom uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Een groot voordeel van Douglas hout is dat het heel goed te bewerken is. Het is gemakkelijk te zagen en schaven en u kunt zowel spijkers en schroeven als lijm gebruiken.

Hout werkt altijd

Net zoals bij elke andere houtsoort is ook deze houtsoort er één die werkt. Door verandering in de luchtvochtigheid wordt krimp of uitzetting van het hout veroorzaakt. Zo zult u merken dat het Douglas bij nat weer uitzet en in de warme zomer zal krimpen. Dit werken, zoals het krimpen en uitzetten wordt genoemd, kan soms leiden tot oppervlakkige scheurtjes. Dit is in de meeste gevallen seizoensgebonden en dit heeft, in de meeste gevallen, geen invloed op de stevigheid of kwaliteit van het hout. Hout is een natuurproduct en krimpen en uitzetten is dan ook toegestaan bij de verschillende producten.

Dé houtspecialist

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn ze specialist op meerdere gebieden. Ze gebruiken hun kennis graag om u te helpen bij uw project. Heeft u dus nog vragen of twijfelt u over bepaalde keuzes? Neem gerust contact met ze op. Ze denken graag, compleet vrijblijvend, met u mee.