Douglas hout is een houtsoort die in Nederland ontzettend veel gebruikt wordt. De houtsoort groeit in Europa, waardoor de houtsoort ook relatief goedkoop is. Het hout heeft een gele kleur, waar de meeste mensen erg dol op zijn. Helaas zal de gele kleur na verloop van tijd veranderen in een grijze kleur. De meeste mensen vinden deze kleur niet zo mooi, omdat deze erg saai oogt. Bent u aan het bouwen met Douglas hout? Dan kunt u er ook voor kiezen om het hout te behandelen met Douglas olie. Door een speciale olie te gebruiken blijft het hout een mooie gele tint behouden.

Verschillende soorten olies

Een populair merk dat Douglas olie produceert is bijvoorbeeld Hermadix. Bij dit merk kunt u zeker zijn van een goede kwaliteit. Het merk produceert meerdere soorten Douglas olie. Vindt u de natuurlijke gele tint erg mooi? Dan kunt u het beste kiezen voor de naturel Douglas olie. Er zijn echter ook andere keuzes. Zo kunt u de houtsoort bijvoorbeeld juist een grijze tint geven door middel van olie. Ook een witte kleur behoort tot de opties. U heeft dus zat opties waaruit u kunt kiezen! Zo zorgt u ervoor dat het hout helemaal naar wens blijft.

De juiste olie zorgt voor een langere levensduur

Als u Douglas hout niet behandelt, dan zal het materiaal een levensduur van zo’n tien tot vijftien jaar hebben. Het liefste heeft u natuurlijk dat het hout zo lang mogelijk mee gaat. Als u een langere levensduur wilt, dan zult u een goede olie moeten gebruiken. De levensduur van Douglas verlengen is vrij gemakkelijk met behulp van een goede olie. Door middel van een olie van Hermadix kunt u bijvoorbeeld al de levensduur verlengen.

Wilt u de levensduur vergroten en het hout er beter uit laten zien? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een bedrijf dat Douglas olies verkoopt. Het is natuurlijk prettig als er verschillende producten verkocht worden, zodat u een goede keuze kunt maken. Veel bedrijven die hout verkopen, verkopen daarnaast ook Douglas olie. Het is dus geen slecht idee om eens te informeren bij een houtleverancier.

Leave a Reply