Een irritante huishoudelijke taak die je regelmatig uit moet voeren: stofzuigen. Ga je voor gemak en multifunctioneel, dan is een snoerloze stofzuiger ideaal. Als je wilt weten wat de voordelen en de nadelen zijn die bij snoerloze stofzuigers komen kijken, ga dan door met lezen.

De voordelen van snoerloze stofzuigers

Er komen meerdere voordelen kijken bij snoerloze stofzuigers, waarbij het in principe niet veel uitmaakt wat voor soort snoerloze stofzuiger je koopt. Snoerloze stofzuigers zijn namelijk zeer gemakkelijk te gebruiken, erg handzaam en multifunctioneel en ze zijn altijd klaar voor gebruik aangezien er geen sprake is van een snoer. Je hebt dan ook meer bewegingsvrijheid aangezien snoeren vaak te lang of te kort zijn en in de weg staan, de accu gaat langer mee en kan zichzelf meestal zelf opladen. Je bent daarnaar veel sneller klaar met schoonmaken, je hebt geen gedoe met stofzuigerzakken aangezien er sprake is van een praktische opvangbak en je voorkomt allergische reacties op stof.

De nadelen van snoerloze stofzuigers

Je gaat ook rekening moeten houden met de nadelen van snoerloze stofzuigers. Bij bepaalde snoerloze stofzuigers moet je de accu sneller en vaker oplader dan bij andere modellen, aangezien de gebruiksduur flink per toestel varieert. Daarnaast neemt de zuigkracht van het apparaat af naarmate je de standen verlaagt, wat het schoonmaken van tapijtvloeren een arbeidsintensieve taak maakt. Snoerloze stofzuigers beschikken overigens over een kleiner stofreservoir, wat het dan ook cruciaal maakt om deze vaker te legen van bij een reguliere stofzuiger.

De juiste keuze maken

Weet je het zelf niet helemaal zeker, dan kan een ervaren specialist je van professioneel advies voorzien over de beste snoerloze stofzuigers. Een specialist kan je daarnaast ook helpen met het kiezen van een geschikt toestel voor je huishouden zodat je geen miskoop maakt.

Ben je de aanschaf van een nieuwe stofzuiger aan het overwegen, dan maken de bovenstaande voordelen en nadelen je keuze veel eenvoudiger. Ben je vastberaden te gaan voor een snoerloze stofzuiger, vergelijk dan eerst meerdere snoerloze stofzuigers met elkaar zodat je het een goed en duurzaam apparaat uit kunt kiezen.

Leave a Reply