Zowel de zadeldak overkapping als de kapschuur zijn zeer populair. Beiden zijn zeer geliefd, maar zitten er grote verschillen tussen de kapschuur en het zadeldak? Er zitten zeker een aantal verschillen tussen deze twee. Het is dus belangrijk dat u vooraf bepaalt wat u precies nodig heeft. Hier leest u wat de verschillen zijn tussen de zadeldak overkapping en de kapschuur.

De zadeldak overkapping is iets lager

De zadeldak overkapping is vooral bedoeld voor wanneer u droog in de tuin wilt kunnen zitten. Met behulp van een mooie zadeldak overkapping in de tuin, zit u altijd droog. Bovendien ziet uw tuin er zo direct een stuk mooier uit. Het zadeldak is niet zo hoog als een kapschuur. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld iets minder ruimte voor verlichting. Met een kapschuur heeft u meer dan voldoende ruimte om verlichting op te hangen. De kapschuur is in veel gevallen ook iets dichter dan de zadeldak overkapping. Op deze manier komt de regen niet vanaf de zijkant naar binnen.

Of u kiest voor een overkapping of een kapschuur is helemaal aan u. Beide schuren voldoen als u in de winter lekker droog wilt zitten. Er zitten echter wel verschillen tussen het uiterlijk van de schuren. Het is dus verstandig om een schuur te kiezen die perfect in uw tuin past.

De aanschaf van een zadeldak of kapschuur

Kapschuren en zadeldaken zijn er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk dat uw schuur er goed uitziet, maar dit is niet het enigste waarop u moet letten. Het is bijvoorbeeld ook erg belangrijk dat u voldoende ruimte heeft. Ook het houtsoort is erg belangrijk. Zo is bijvoorbeeld niet elke houtsoort even hard. Bovendien gaat de ene houtsoort ook langer mee dan een andere soort. Het is ook verstandig om de schuur te behandelen met een beschermende lak. U kunt hierover het beste informeren bij de aanbieder van het zadeldak of de kapschuur.