Ben jij op zoek naar leuke bordspellen om thuis te spelen met het hele gezin? Bordspellen zijn een geweldige manier om meer tijd te spenderen met de familie, terwijl iedereen gegarandeerd een onvergetelijke tijd tegemoet gaat. In dit artikel hebben we een aantal van de favoriete bordspellen voor het gezin op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan Qwixx of Catan Junior. 

7 Wonders

Dit familiebordspel is een van de bordspellen die je echt in jouw spellen kast wilt hebben. Dit spel is uitstekend om te spelen met kinderen vanaf 10 jaar. Tijdens het spel is het doel om een hele samenleving van de grond af te bouwen met alleen kaarten en het bord. Het spelt vraagt om een slimme strategie, wat ervoor zorgt dat iedereen fanatiek mee moet doen. Het spel kost een paar uur om het uit te spelen. Zorg dat je lekkere snacks in huis hebt gehaald om de avond met het gezin te spenderen.

Catan Junior

Catan Junior is de kinderversie van het populaire bordspel Kolonisten van Catan. Het is een perfecte manier om het spel te introduceren aan kinderen die 6 jaar of ouder zijn. Dit is zonder twijfel ook een geweldig spel om jouw kinderen kennis te laten maken met bordspellen in het algemeen. Het stimuleert je kinderen om zich te concentreren op een spel, terwijl ze genieten van een hoop plezier.

Labyrinth

Labyrint is een uitstekend spel om in huis te halen. Het bordspel is namelijk erg makkelijk om te leren en tegenover andere bordspellen neemt het niet veel tijd in beslag. Het is dus een uitstekend spel om te spelen wanneer je zin hebt in een kort spelletje. Desondanks, werkt dit spel zeker verslavend. Het is dus zeker mogelijk om een avond aan de keukentafel te blijven zitten om dit spel te spelen.

Qwixx

In het spel moeten spelers om de beurt met zes dobbelstenen gooien, waarvan er twee wit zijn en de rest is voorzien van de kleuren die ook op het scoreformulieren te vinden zijn. Deze sommen zijn van belang, omdat de bovenste twee rijen van laag naar hoog moeten worden gemarkeerd, terwijl de cijfers van de onderste rijen omgekeerd wordt gedaan, waarbij elke speler uiteindelijk op elke rij het hoogste totaal wil scoren. Het klinkt dit misschien ingewikkeld op papier, maar in de uitvoering is Qwixx echt een eenvoudig spel om te spelen. Voor deze en andere spellen, ga je naar Koning Bordspel. In deze webshop vind je een uitgebreid assortiment spellen voor jong en oud.

Leave a Reply