Een seniorenwoning is een woning die speciaal is ingericht voor senioren. Het moet zo gemakkelijk mogelijk zijn voor een ouder persoon om te bewegen in zijn of haar huis.  Er zijn een aantal punten waaraan een seniorenwoning in Alphen aan den Rijn moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een traplift, medische hulp en winkels en supermarkten in de buurt.

Plaatsen van een traplift

Er zijn veel seniorenwoningen  in Alphen aan den Rijn die niet gelijkvloers zijn. Senioren moeten via een trap naar hun slaapkamer of badkamer toe. Voor mensen op leeftijd kan dit erg vervelend zijn. Het kan erg pijn doen en dit is niet wat je wil op je oude dag.  Het plaatsen van een traplift is hierbij de ideale oplossing. Een traplift is namelijk erg makkelijk te gebruiken. Je gaat in de lift zitten en drukt op een knopje om omhoog of omlaag te gaan. De traplift doet de rest. Een traplift is dus de ideale oplossing voor senioren die moeite hebben om de trap op te komen.

Medische hulp

Het is ook noodzakelijk dat medische hulp dichtbij de seniorenwoning in Alphen aan den Rijn is. Het risico dat een ouder persoon medische hulp nodig heeft is een stuk groter dan mensen in andere leeftijdsgroepen. Er zijn seniorenwoningen die grenzen aan een verzorgingstehuis. Hierdoor leef je geheel afhankelijk als senior, maar heb je medische hulp wel in de buurt als dat nodig is.

Winkels en supermarkten in de buurt bij een seniorenwoning
Winkels en supermarkten is ook handig om in de buurt te hebben als je een senior bent.  Mobiliteit is namelijk vaak een probleem. Een supermarkt of winkel in de buurt waarbij ouderen kunnen worden voorzien van de eerste levensbehoeften is hierbij erg fijn.

Een seniorenwoning moet dus de mogelijkheid hebben tot het plaatsen van een traplift, medische hulp moet aanwezig zijn en winkels en supermarkten moeten goed en makkelijk bereikbaar zijn voor senioren.