Als je vind dat je elke maand teveel geld uitgeeft, is het tijd om daar iets aan te gaan doen. Er zijn veel verschillende manieren hoe je kan zorgen dat je meer geld overhoudt. De ene manier is wat efficiënter dan de ander. Je kunt bijvoorbeeld een andere verzekering nemen voor je auto of huis. Is dit een verstandige keuze of kun je dat beter niet doen?

Verzekeringen

Als je verzekeringen gaat vergelijken zul je al gauw zien dat ze allemaal op elkaar lijken. Ondanks dat zijn er ook grote verschillen tussen verzekeraars. Tegenwoordig kun je een stuk makkelijker je autoverzekering berekenen dan vroeger. Vroeger moest je daarvoor op gesprek komen bij de verzekeraar die je had gekozen. Na een lang gesprek werd dan bepaald hoe hoog de premie was. Tegenwoordig kan alles online. Je hoeft alleen je kenteken in te vullen en de computer berekent de hoogte van de premie. Op deze manier van vergelijken kun je heel eenvoudig zien of je geld kunt besparen op je autoverzekering. Let wel goed op dat wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar, je niet automatisch dezelfde verzekering hebt als eerst. Kijk daarom goed naar de schades die wel en niet gedekt worden door de nieuwe verzekering.

Zonnepanelen 

Als je zonnepanelen op je dak laat leggen is dit een investering voor de lange termijn. Het kost je eenmalig veel geld, maar na een aantal jaren heb je zoveel bespaard dat het de kosten van de panelen meer dan terug heeft verdiend. De hoeveelheid voordeel die je behaald met zonnepanelen is afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en de locatie waar je ze wilt plaatsen. Een bijkomend voordeel is het feit dat je groene stroom opwekt. De zonnepanelen zijn dus niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor een schonere aarde. 

De markt

Haal je groente en fruit voortaan op de markt. In de supermarkt is groente en fruit een stuk duurder dan op de markt. Op de markt is het ook nog verser waardoor dit al helemaal een verbetering is. Op de markt kun je ook een hoop andere spullen halen waar je normaal een stuk meer voor betaald. Als je bijvoorbeeld een riem nodig hebt, kun je die op de markt voor een paar euro kopen. Je kunt ook een hoop besparen door minder tussendoortjes te kopen. Neem bijvoorbeeld je eigen eten en drinken mee wanneer je ergens naartoe gaat. Afhankelijk van je gezelschap kan dit tientallen euro’s per keer schelen.

Abonnementen opzeggen

Je kunt jezelf maandelijks tientallen euro’s besparen door al je abonnementen op tijdschriften op te zeggen. Op veel tijdschriften kun je ook online geabonneerd zijn wat meestal goedkoper is. Hetzelfde geldt voor kranten. Veel mensen zijn op verschillende kranten geabonneerd en ontvangen deze elke ochtend in de brievenbus. Als je alle kranten waar je op geabonneerd bent opzegt, scheelt dit vaak een hoop geld. Dat terwijl je het nieuws voor minder geld online kunt lezen. Hierdoor zal je geen enkel nieuwtje mislopen, maar bespaar je toch een hoop geld.

Leave a Reply