Het is super verstandig om je huis te laten schatten, aangezien je ook een gratis schatting van je huis kunt doen. Maar wat voor andere voordelen zitten er aan? Hier zijn vijf uitstekende redenen. 

1. Je weet de juiste prijs

Als jij op het punt staat om je huis te verkopen of een huis te kopen dan wil je natuurlijk wel de vraagprijs weten. Dan is het altijd de vraag of jouw idee over de vraagprijs daadwerkelijk realistisch is. Door middel van een schatting kun je daar dan achter komen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of juist te veel vraagt. 

2. Een onafhankelijke schatter

Er zijn natuurlijk verschillende manier om de waarde van je huis te schatten. Denk aan de online tools op het internet of een immokantoor. Maar een onafhankelijke schatter is dan wel het beste. Hij of zij is namelijk een expert-landmeter en heeft daarentegen ook geen belang bij de waarde van jouw huis. Zij zullen de waarde niet hoger of lager willen inschatten, gewoon precies zoals hij is. 

3. Je weet waar je staat

Het is nogal belangrijk om de waarde van je huis te weten voor een nieuwe hypothecaire lening. Dat is dan weer belangrijk voor de aankoop van je nieuwe huis. Een schatting van je huis zorgt er dus voor dat je weet waar je staat en op welk bedrag je ongeveer kunt rekenen.

4. Na verbouwen meer waard?

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij je huis gaat verbouwen en dat ook zeker weet dat je huis meer waard gaat worden. Maar als jij niet de waarde van je huis weet, dan kun je hier nooit zeker van zijn. Haal er daarom een expert bij die jou kan vertellen wat voor invloed de verbouwing op de waarde van je huis zal hebben. 

5. Is jouw huis energiezuinig? 

Daarnaast kun je er ook achter komen of jouw huis energiezuinig is door een gratis schatting van je huis. De experts kunnen namelijk in kaart brengen of er mogelijke problemen zijn of dat er extra kosten ontstaan zijn op het gebied van energie. Vaak ontvang je ook direct een geldig energielabel voor je woning, waarmee de energiezuinigheid in kaart wordt gebracht. Ga voor meer informatie naar de website van Rijksoverheid.

Leave a Reply