Ongedierte komt in tal van verschillende vormen voor binnen en rondom woningen. Denk bijvoorbeeld aan torren en kevers in huis, zilver- en papiervisjes, muizen en ratten, enzovoorts. Vaak hebben woningbezitters geen idee welke soorten ongedierte er in hun woning leven! Dit komt voornamelijk door het feit dat het ongedierte zich erg goed weten te verstoppen. Zo kunnen wespen een nest tussen uw muren bouwen, kunnen muizen zich verstoppen tussen het isolatiemateriaal, etc. Toch is het erg belangrijk om het ongedierte zo snel mogelijk uit uw woning te bestrijden! Wist u bijvoorbeeld dat muizen, torren en kevers ziektes bij uw woning mee naar binnen kunnen nemen? Dit kan voor onnodige gezondheidsrisico’s leiden.

Tip 1: laat uw woning regelmatig controleren op ongedierte

Een van de mogelijkheden om ongedierte te bestrijden, is door ongediertespecialisten in te schakelen. Zij kunnen uw woning preventief controleren op de aanwezigheid van ongedierte. Schakel bijvoorbeeld de hulp van De Bestrijdingsbrigade in!

Tip 2: plaats preventieve muizenvallen in huis

Muizen kunnen zich razendsnel voortplanten. Om een ware muizenplaag in huis te voorkomen, kan het slim zijn om preventief muizenvallen te plaatsen. De muizenvallen werken het best als u deze op zolder of bijvoorbeeld tussen muren zet. Het is belangrijk om de muizenvallen regelmatig te controleren.

Tip 3: houd wespen op afstand met kruidnagel

Wist u dat u wespen uit uw tuin kunt houden door gebruik te maken van kruidnagel? Druk meerdere kruidnagels in een halve citroen of sinaasappel, om de wespen ver van uw terras of balkon te houden. De kans dat de wespen alsnog een wespennest in uw tuin bouwen is op deze manier klein.

Tip 4: pak voedingsmiddelen altijd goed in

Om uw woning zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor verschillende ongediertesoorten, is het belangrijk om voedingsmiddelen goed in te pakken. Laat het klokhuis van een appel bijvoorbeeld nooit open op het aanrecht liggen, maar gooi deze meteen weg. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld broodkruimels.

Tip 5: zet lokdoosjes tegen mieren op uw terras

Voorkom dat het zomers krioelt van de mieren op uw terras, door al in de lente lokdoosjes tegen mieren te plaatsen. De lokdoosjes voorkomen dat de mieren nestjes maken tussen de tegels op uw terras.