Wanneer je nog wat spaargeld op de bank hebt staan, kan het interessant zijn om dit geld te investeren. Er zijn verschillende manieren om met spaargeld te beleggen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van aandelen of obligaties, het investeren in kunst en drank, enzovoorts. Ook een vastgoedbelegging kan een interessante overweging zijn! Investeer bijvoorbeeld in een vakantiehuis of een tweede woning. Niet alleen leuk om een fraai rendement over te behalen. Ook een handig adresje, wanneer je even van huis wilt gaan om de dagelijkse sleur te ontlopen! In dit artikel geven we drie tips, die van pas komen bij een vastgoedbelegging.

Tip 1: vastgoed financieren met een lening

Allereerst is het bij een vastgoedbelegging belangrijk om te kijken, hoe je het vastgoed kunt financieren. Kies je er bijvoorbeeld voor om een lening af te sluiten? Informeer in dat geval vooraf, welke mogelijkheden kredietverstrekkers bieden om vastgoed te financieren. Vastgoed financieren is vanzelfsprekend het meest aantrekkelijk, wanneer je dit volledig uit eigen zak kunt doen. Zo betaal je geen rente en gaat er geen rendement verloren.

Tip 2: kijk naar crowdfunding bij vastgoed

Waar je met een relatief groot eigen vermogen vastgoed uit eigen zak kunt betalen of een lening voor je vastgoed aan kunt vragen, is dit bij kleinere vermogens lastiger. Voor mensen met een beperkt vermogen kan crowdfunding in vastgoed interessant zijn. Hierbij investeer je samen met anderen in vastgoed, waarbij je rente ontvangt over het uitgeleende bedrag.

Tip 3: zorg voor een woning die je kunt verhuren

Een derde aandachtspunt bij een vastgoedbelegging is het type woning dat je koopt. Het is aantrekkelijk om voor een woning te kiezen, die je kunt verhuren. Denk aan een studentenwoning of een vakantiehuisje. Dergelijke woningen zijn interessant voor huurders. De huurinkomsten zorgen dat je steeds een deel van je investering terugverdient.

Leave a Reply